BLOG

Akvaryum Balık Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Evde biraz su bulunması evin pozitif enerjisinin yoğunlaşacağı ve dinginliğin artacağı bir alan oluşturması bakımından oldukça önemlidir. Bu sebeple özellikle stresli bir yaşamı olan ve aktif ev hayvanlarıyla bu stresi atamayan, onların bakımları ve günlük gereksinimleri için yeterince vakit bulamayacağından korkan birçok insan, evde bir akvaryum bulundurmayı ve balık beslemeyi tercih etmektedir. Peki akvaryum balık türleri ve özellikleri nelerdir? Bu yazımız sizin de kendinize en uygun balığı bulmanız için bir rehber olması amacıyla hazırlanmıştır. Keyfini çıkarın!

Japon Balığı

En yaygın olarak bilinen akvaryum balığı Japon Balığı türüdür. Akvaryum yapma geleneği onlarla başlamıştır denebilir. Aslen Çinliler tarafından yetiştirilen bir tür olmasına karşın ülkemizde Japon Balığı adı ile tanınmaktadır. Birçok farklı rengi ve çeşidi bulunan bu balık türlerinin bakımı da oldukça kolaydır.

Lepistes

Canlı yavrular doğurmasıyla bilinen ilginç bir balık türü olan lepisteslerin kendilerinin ve yavrularının akvaryumlarda bakılması ve büyütülmesi oldukça kolaydır. Çok barışçıl balıklardır, neredeyse her türle çok iyi geçinirler. Kendi kendilerine kolaylıkla ürerler. Be sebepler dolayısıyla da akvaryum-severler tarafından sıkça tercih edilmektedirler. Doğal seleksiyon yöntemini kullanarak siz de farklı renk ve şekillerde değişik lepistesler üretebilirsiniz.

Çin Ejderi

Çin ejderi de oldukça barışçıl bir balıktır ve diğer balıklara kıyasla boyutları oldukça büyüktür. Bu sebeple geniş akvaryumlarda bakılması gerekmektedir. Diğer balıklarla barışçıl bir ilişkisi vardır. Genel olarak hiçbir türü rahatsız etmezler ve akvaryumdaki bitkilere de zarar vermezler. Sert sulara karşı oldukça dayanıklıdırlar. Ancak aslın sürü balığı oldukları için en az üç kişilik gruplar halinde bakılmalıdırlar.

Platy

Bu balık türü özellikle tropik akvaryumların vazgeçilmez bir parçasıdır. Genellikle kırmız renkledirler ve akvaryumun çok canlı görünmesine sebep olmaktadırlar. Canlı doğuran bütün türlerle tam bir uyum içinde yaşayabildikleri bilinmekte olan bu canlılar, sevimli, iletişimleri yüksek ve yuvarlak hatlarıyla şirin bir görünüme sahiptirler. Yalnız bu balık türünün bakılmasında en çok dikkat edilmesi gereken şey akvaryum içindeki bitkilendirme olacaktır. Hangi balık türüne bakarsanız bakın, akvaryum içerisinde iyi bakılmış ve o balık türüne uygun canlı bitki örtüsünün olmasının ne kadar önemli olduğunu zaten fark edeceksiniz. Ayrıca Platyler için iyi bitkilendirilmiş özenli bir akvaryum özellikle önemlidir, çünkü yavruladıklarında, bu bitkiler arasında yavrularını yetiştirebilmektedirler.

 

Bir çok bilgi ve tavsiye içerikli blog yazılarımıza göz atmak için Anatolia Blog bağlantısına tıklayabilir ve hemen okumaya başlayabilirsiniz.