BLOG

Ginepig Kafes Altına Neler Koyulur?

Diyelim ki gözünüzü kararttınız ve kendinize bir ev arkadaşı, bir tür dost edinmeye ve onun da yaşamını iyileştirmeye karar verdiniz! Tebrikler! Bunun için en uygun türlerden biri olan ginepiglerin bakımı ile ilgili en önemli noktalardan birine değindiğimiz bu yazımız sizin için adeta bir rehber olacak. Ginepiginize güzel bir yuva sağlamak için ginepiglerin kafeslerinin altına neler konulur bilmeniz çok önemlidir. İşte sizin için bazı ipuçları:

Kullanacağınız malzemeleri tek tek inceleyeceğiz ve ihtimalleri beraber değerlendireceğiz. Haydi başlayalım:

Kafesin Altına Talaş Sermek

En çok tercih edilen malzemelerden biri olan talaş, ginepiglerin kafeslerini evcil ve sıcak bir ortama çevirdiği için onlar tarafından da sevilmektedir. Oldukça kullanışlı olan bu malzeme ile oyun oynayabilirler, çok kolay temin edilen bir malzeme olduğu için rahatlıkla bulabilirsiniz. Bir başka özelliği ise talaşın oldukça ucuz bir malzeme olmasıdır. İçinde rahatça hareket ettikçe ginepigleriniz gitgide daha mutlu olacaklardır.

Özellikle ince ve küçük taneli talaşlar ve rende şeklinde elde edilmiş çam talaşları bu konuda oldukça uygundur. Çünkü hem etrafa rahatsız edici bir koku yaymazlar hem de ginepiglerinizin gözüne kaçmazlar.

Talaşın tek sorunu ise, zaman içerisinde ginepiglerinizin tuvaletini yapması sonucu ıslanacak ve zamanında kurumazsa koku yapacak olmasıdır. Ayrıca bazı ginepigler talaşa alerji duyup sıkça hapşırabilirler. Ayrıca ev sahibi kişiler de talaşa kolaylıkla alerji geliştirebilirler. Eğer seçimizi talaştan yana kullanacaksınız, en doğru karar onu 3 ila 5 günde bir değiştirmeniz olacaktır.

Kafesin altına Kedi Kumu Sermek

Kafesler için oldukça yaygın kullanılan malzemeler arasında kedi kumları da vardır. Bu malzeme kedisi olanların aşina olduğu bir malzemedir ve zaten içine tuvalet yapılmasına uygun bir şekilde düzenlendiği için koku yapma oranı çok daha azdır. Emicilik özelliği oldukça fazladır. Böylece güzel ginepiglerinizin tüylerine idrar bulaşması sorunu ortadan kalkmış olur.

Ancak elbette kedi kumunun da olumsuz bir özelliği var. Öncelikle talaşla kıyaslandığında çok daha pahalı bir malzeme. Bunun yanı sıra, gerçekten kum gibi küçük ve kristalli bir yapısı olduğu için sevgili ginepiginizin burnuna kaçıp onu rahatsız edebilirler. o sebeple kedi kumu ve talaşın karıştırılması da bir ihtimaldir.

 

Ginepig ırkları hakkında bilgi almak için Ginepig Irkları Nelerdir? makalemizi okuyabilirsiniz.