BLOG

Kediniz İçin İsim Önerileri

İnsanların en sevimli dostları olarak gösterilen kediler, aynı zamanda ev ortamlarında bakılan hayvan listelerinin başında gelmektedir. Hayvan barınaklarından ya da özel yerlerden satın alınarak evlere getirilen kedileriniz için ilk dikkat edilecek nokta, onlar için özel yaşam alanlarının oluşturulması olacaktır. Ancak bunun dışında kedilerinizin sağlıklı ve mutlu yaşam sürmesi adına oyuncakların temin edilmesi de gerekmektedir. Beslenmesi, bakımı ve tuvalet eğitimlerinin dışında en gerekli olan işlemlerden birisi de kedinize özel olarak koyulacak olan isimdir. Onlara özel isimle hitap etmeniz aranızdaki bağın kuvvetlenmesini sağlayacak olmasının dışında, kaybolma gibi ihtimallerde boynundaki tasmada isminin olması da işinizi daha kolay hale getirecektir.

Türkiye’de En Fazla Tercih Edilen Kedi İsimleri Listesi

Her geçen yıl gelişen dünyada, hayvanlara verilen değer giderek artmakta ve bu hayvanların başında kedilerde yer almaktadır. Ülkemizde de çoğu evlerde özel olarak bakılan kediler, aynı zamanda özel isimlere sahip olmaktadır. Günümüzde en fazla tercih edilen ve ülkemiz insanları tarafınca koyulan kedi isimleri ise kedilerin rengi, özellikleri, cinsiyetleri ve ırklarına göre değişkenlik göstermektedir. Kahve, kediş, kedicik, köfte, kömür, Fatoş, fıstık, fincan, ela, ekim, efe, cadı, cabbar, ceviz, cevriye, cuma, badem, bade, behlül, bekir, tekir, böcek, bulut, bıdık, bücür, bal, balkız, abbas, ada, afacan, arap, asya, aslan, ateş, azman, aşkım, aşk, beyaz, benjamin, berduş, benek, zeytin, ışık, inci, incir, mantar, mercimek, nazlı, nuri, nohut, nisan ve mısır, ülkemizde en çok kullanılan yerli kedi isimleridir.

En Çok Kullanılan Yabancı Kedi İsimleri

Yavruluk döneminden, yetişkinlik dönemine gelene kadar özel ilgi ve alaka ile beslenen kediler, aynı zamanda yetişkinlik döneminden sonra da sürekli olarak ilgi gösterilmesi gereken canlıların başında gelmektedir. Ülkemizde milyonlarca kişinin evlerinde hassasiyet ile bakılan kediler, aynı zamanda farklı Avrupa ülkelerinde de bakılmaktadır. Yerli kedi isimleri olduğu kadar, çeşitli ülkelerde koyulan ancak ülkemizde de beğenilen kedi isimleri listesinin başında lady ve alex gelmektedir. Bunların dışında Arthur, Carlos, chucky, coffee, cookie, daisy, escobar, felix, furby, Garfield, gilbert, herkül, mario, marla, mixy, missy, mischa, misscat, snow, tommy ve sophie, en sık tercih edilen yabancı kedi isimleridir.

Eğer kedinize isim verdiyseniz, Kedilerde Pati Bakımı Nasıl Yapılır makalemizden de kedinizin nasıl pati bakımını yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.