BLOG

Köpekler Neden Yalar?

Köpeklerde sevgi gösterisi olarak düşündüğümüz özellikle yüz yalama, onların en sevdiği aktivitelerden biridir. Sahibiyle oyun oynarken heyecanlı bir şekilde onun yüzünü yalar. Ancak bu durum birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilmektedir. Kendi içinde geliştirdiği bir davranış ya da bir alışkanlıktan ötürü bunu gerçekleştirebilir. Özellikle bir arzu ve isteğini belirtmek ve duygularını dile getirmek için de köpekler bu fiziksel hareketi yapabilmektedir.

Köpeklerin Neden Yaladığı İle İlgili Farklı Sebepler

Sahibini tanıma amaçlı: Köpeklerin çevrelerini tanıma konusunda en önemli yetenekleri aslında koklamalarıdır. Ancak bunu gerçekleştirmelerinin diğer bir yolu da tat alma duyularıdır. Ancak aynı zamanda insan olarak sağlık ve duygular açısından, onlara belirtileri bu şekilde hissettirdiğimizden dolayı, köpekler bunu yapmaktadırlar.

Sevgi gösterisi: Elbette sahibine sevgisini gösterebilmesi adına köpeklerin en çok başvurduğu durum yalamaktır. Buna bir çeşit öpme ya da koklama olarak da bakılabilir. Eğer bir köpek yüzünüzü yalıyorsa bunda herhangi bir kötü niyet kesinlikle alınmamalıdır. Bu tamamen bir sevgi gösterisi ve tanıma dürtüsüyle gerçekleşir.

Parfüm gibi farklı kokuları keşfetme dürtüsü: İnsanların kullandıkları parfüm, losyon ya da krem gibi değişik ürünlerin kokuları köpeklerin ilgisini çeker. Özellikle meyve aromalı farklı kokular köpekleri çeker ve onların tadını almak için bu yola başvururlar.

Dikkat çekmeye çalışmak: Eğer televizyon seyretmeye dalmışsanız ya da yemek yapıyorsanız veya farklı bir aktivite içerisinde iseniz, can dostumuz ilginizi çekmek için bu yolu dener. Ayrıca onunla oyun oynamanız, göbeğini kaşımanın ya da dışarı çıkarmanız için de belirtmek amaçlı sizi yalayabilirler.

Sahibini temizleme isteği: Başta köpek yavruları olmak suretiyle tüm köpekler birbirlerini yalayarak doğal bir temizleme süreci gerçekleştirirler. Aynı durum köpek için sahibini yalama adına da geçerlidir. O yüzden sahibini ya da sevdiği bir insanı temizlemek adına köpekler yalamak isteyebilirler.

Köpekler farklı sebeplerden dolayı yaşama dürtüsü içerisine girerler

Erkek bir köpek hangi sebeple olursa olsun sizi yalıyorsa bundan herhangi bir korku ya da tereddüde yaşamayın. Tamamen saf ve iyi niyetle hayvan dostlarımız bunu gerçekleştirirler. Üstelik sahibine olan itaatkarlığını da göstermek için bu aktiviteyi gerçekleştirdikleri zamanlar da olur.

 

Köpek bakımını hakkında bilgi alabileceğiniz, Köpek Bakımında İşinize Yarayacak 3 Öneri isimli makalemizi okumak için tıklayın.