BLOG

Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi

Muhabbet kuşlarının tırnakları belirli aralıklarda ve doğru şekilde kesilmediği zamanlarda hayvana büyük bir rahatsızlık verebilir. Özellikle zaman içerisinde uzayan tırnaklar, kavisli bir şekilde arkaya doğru kıvrılarak hayvanın canını acıtabilir. Tırnak batması ile muhabbet kuşunuz bu dönemde ağrı ve acı hisseder. Onun böyle bir acıyı yaşamaması için mutlaka düzenli şekilde tırnaklarının doğru biçimde kesilmesi büyük bir önem taşır.

Bu konuda bazı kişiler profesyonel destek almak için muhabbet kuşlarını veterinere götürürken, bazı kişiler ise evde kendi başlarına da bireysel olarak bu işlemi gerçekleştirmektedir. Eğer bu süreç içerisinde siz de ikinci yaşamayı tercih ediyorsanız, o zaman bu konuda farklı malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda bu işlemin nasıl yapılacağını öğrenmek de büyük bir önem taşır.

Muhabbet Kuşunun Tırnağını Kesmek İçin Gerekli Olan Malzemeler

Muhabbet kuşunun tırnağını kesmek için bazı malzemelerin kullanılması gerekmektedir.

- Öncelikle bir havlu ile muhabbet kuşunuzu avucunuzun içinde tutmalısınız. Bu sayede hem sizi ısırmaz hem de sakin kalabilir.

- Mutlaka muhabbet kuşunun tırnaklarını kesmek için özel makaslar temin edilmelidir. Bu sayede doğru şekilde güven içerisinde kuşunuzun tırnaklarını düzenli biçimde kesebilirsiniz. Makası petshoplardan ya da çok uygun fiyatlarla internet üzerinden de satın alabilirsiniz.

- Özellikle aşırı hareketli ve agresif olan muhabbet kuşları için, tırnaklarını keserken destek almak fayda sağlayabilir. Her ne kadar bu işlem tek başına da gerçekleştirilse dahi, yardım alınması daha Hızlı ve kolay şekilde tırnakların kesilmesine olanak tanır.

Muhabbet Kuşlarında Tırnak Kesimi

Sırası ile farklı adımlarla bu işlemi gerçekleştirerek, muhabbet kuşunuzun tırnaklarını düzgün bir şekilde kesebilirsiniz.

- Havluyu yere sermek suretiyle tıpkı bir dürüm gibi öncelikle muhabbet kuşunuzu sarmalısınız. Tabii burada mutlaka ayakların dışarıda kalmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu anda kuşunuz ciyaklayacak, bağıracaktır. Fakat bu durum kuşunuzun canı acıdığı için değil, onu bir türlü bırakmadığınız için bunu yapacaktır.

- Bu aşamada mutlaka ayak tırnaklarını detaylı bir şekilde incelemeden geçirmek büyük bir önem taşır. Damarların uzağında kalarak alınması gereken tırnaklar bu şekilde kesilebilir. Bunu anlamak ise oldukça kolaydır. Kuşun derisinin üzerinden geçen hafif kırmızılık damarları olacaktır. Daha sonra makasın ortasına tırnağı yerleştirdikten sonra güvenle kesebilirsiniz.

Muhabbet kuşlarıyla ilgili diğer makalemiz olan Muhabbet Kuşu Beslemede Dikkat Edilecek Hususlar yazımıza ulaşmak için, bağlantıya tıklayabilirsiniz.