BLOG

Papağanın Kaç Türü Vardır? Bu Türlerin Özellikleri Nelerdir?

Demek yalnızlıktan sıkıldınız ve kendinize bir arkadaş arıyorsunuz. Bu arkadaşın konuşkan biri olmasını tercih edecekseniz herkesin sevgili dostu olan ve eğitildikçe çok daha konuşkan bir hale gelen papağanlardan bahsetmek istiyoruz. Öncellikle, papağanlar narin hayvanlardır ve dikkatli bakılmazlarsa, hastalığa yakalanma ihtimalleri yükselmektedir. Bu durumlara maruz kalmamak için papağan hastalıkları ve tedavileri hakkında araştırma yapıp bilgi edinmenizi tavsiye ederiz. Papağanın kaç türü vardır, bu türlerin özellikleri nelerdir, papağanlar neleri sever – bu yazımızda temel olarak bunları ele almayı planladık. Şimdi gelin papağanların gizemli dünyasına hızlı bir giriş yapalım!

Kırmızı Ara Papağanı

Bu tür, küçüklükten beri evde değilse eve alışması zor bir kuştur. Oldukça büyüktürler, boyları 90-95 cm’ye kadar çıkabilir. Ve eğer bulundukları ortamı sever ve size alışırlarsa yaklaşık yarım asır boyunca (50 yıl) sizinle olabilirler.

Sarı Mavi Ara Papağanı

Kırmızı Ara’ya göre evde bakılması çok daha kolaydır. Kafese çabuk alışan bir türdür. Bunlar da diğer ırk kardeşleri gibi oldukça uzun ömürlüdür – uygun şartlar altında 50 yıla kadar yaşayabilmektedirler. Kafesine alışmasını kolaylaştırmak ve onu daha iyi beslemek için yer fıstığı, meyve ve sebze ikram edebilirsiniz.

Sultan Papağanı

Bu da sıkça bilinen ve havalı başlığından ötürü sıkça tercih edilen bir papağan türüdür. Duruşları, halleri, tavırları oldukça incedir. Uyumlu bir doğaları vardır. Boyutları kırmızı ve sarı – mavi ara türlerine göre biraz daha ufaktır. Yaklaşık 30 cm kadar oldukları bilinmektedir. Ömürleri ise 20 yıla yakındır.

Geveze Lori

Eğlenceli bir hayat arkadaşı arıyorsanız, Lori tam size göre diyebiliriz. Oldukça hareketli ve oyuncu, ufak bir papağan türüdür. Sizi bile şaşırtabilecek ilginç oyunlar keşfeder ve bunları keyifle oynar. Evcilleşmesi çok kolaydır. Renkleri oldukça canlıdır ve yüksek sesler çıkarmaya bayılırlar. Ancak bu sebeple, toplu yaşam alanlarında, apartmanlarda ve sitelerde, komşular tarafından pek hoş karşılanmadıklarını da akılda tutmak gerekir.

Afrika Gri Papağanı

İşte baştan beri ne zaman sıra ona gelecek diye beklediğiniz konuşkan dostunuz burada. Yaklaşık olarak 30 cm’ye varabilen boyuyla biraz büyük türler arasındadır, anak evcilleşince konuşması en çabul olan türlerden biridir. Kafeste iyi bakıldığında 80 yıla kadar yaşayabildikleri bilinmektedir.

Kırmızı Arkalı Papağan

Bu tür oldukça küçültür ve çok sık bulunmazlar. Kuyruk civarlarında bir kırmızılık vardır. En güzel özellikleri güzel ötüşlü tüm kuşları taklit edebilmelidir. Her türlü yem, meyve ve sebze ile beslenebilirler.

 

Muhabbet Kuşu Beslemede Dikkat Edilecek Hususlar yazımızı okumak için tıklayın.